PUBLICATIES


Adviespaper Digitale Weerbaarheid binnen de Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht hebben wij — samen met Eva van Jaarsveld, Thomas Klok en Anisa Suherli — een adviespaper geschreven over digitale weerbaarheid binnen de instelling namens een zelf verzonnen cybersecurity-bedrijf. Dit deden wij in het kader van het vak Besturen en Organiseren van Publieke Vraagstukken: Analyseren & Adviseren. Vanuit een bestuurskundige en organisatorische invalshoek hebben wij het vraagstuk benaderd. Aan de hand van interviews zijn wij uiteindelijk tot drie aanbevelingen gekomen. 

Lees meer »

Analyse - Aanpak Bedreiging en Intimidatie van Lokale Politici

Voor het vak Besturen en Organiseren van Publieke Vraagstukken: Analyseren & Adviseren, onderdeel van mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) in het derde leerjaar, heb ik een paper geschreven waarin ik de huidige aanpak van bedreiging en intimidatie van lokale politici (raadsleden) analyseer vanuit een B&O-perspectief. In deze analyse breng ik de knelpunten binnen de aanpak aan het licht en reflecteer ik op de beperkingen van de B&O-benadering bij dit vraagstuk.

Lees meer »

Diplomacy United Nations Resolution: Establishing a global alliance to dealing with climate migration

Hierbij een VN-resolutie die ik heb opgesteld voor mijn studieprogramma Diplomacy aan de Change the World Academy van Associazione Diplomatici. Binnen een tijdsbestek van 12 uur hebben we als coalitie gewerkt aan deze resolutie, waarbij we voldoende steun van andere landen moesten verkrijgen tijdens de simulatie. Mijn belangrijkste bijdrage lag in het bevorderen van kennisuitwisseling tussen overheden en academische instellingen van zowel ontwikkelde als minder ontwikkelde landen.

Lees meer »

Diplomacy United Nations Position Paper

Voor het studieprogramma Diplomacy Academy United Nations heb ik samen met mijn studiegenoot Britta Kreuzberger uit Oostenrijk een position paper geschreven voor de Commissie HRC van de Verenigde Naties, namens Zuid-Afrika. In deze paper onderzoeken we hoe Zuid-Afrika zich positioneert binnen het vraagstuk van klimaatmigratie. Met onze analyse en aanbevelingen hebben we de opdracht met een ruim voldoende afgerond. 

Lees meer »

Trump heeft conservatisme gekaapt, maar handelt er niet naar

“You never should have started it, you could have made a deal.” Aldus de man die beloofde het conflict in Oekraïne binnen één dag op te lossen. We bevinden ons inmiddels op dag 44. Zo eenvoudig blijkt het dus niet te zijn. En over wat voor deal hebben we het eigenlijk? Een akkoord waarin Oekraïne, na honderdduizenden doden en de vernietiging van zijn steden en economie, verplicht wordt om 50% van zijn natuurlijke rijkdommen af te staan. Mineralen, olie, gas, havens, infrastructuur, alles gaat in de uitverkoop, zonder enige tegenprestatie. Geen veiligheidsgaranties, geen wederopbouwfondsen, geen langetermijninvesteringen. Dit is geen onderhandeling, geen diplomatiek meesterwerk, het is chantage met een strik eromheen. Deze voorwaarden zijn niet alleen extremer dan wat agressors Duitsland en Japan na de Tweede Wereldoorlog werd opgelegd, ze zijn ronduit beschamend voor een land dat zich graag als centrale leider van de vrije wereld profileert. Dit is niet het conservatisme waar Trump voor zou moeten staan. Politiek hoort volgens mijn conservatisme behoedzaam te zijn en te anticiperen op historisch gegroeide realiteit. Altijd op basis van bewezen kennis en ervaring, en niet het egoïsme van een rijke zakenman.

Lees meer »

Hoe het verlaten van X de verzuiling versterkt

Aan het begin van dit jaar kondigde Laurens Dassen aan dat zijn partij, Volt, afscheid zou nemen van het platform X. Zijn motivatie was helder: hij beschouwt X als een broedplaats voor desinformatie en ziet hoe Elon Musk het platform gebruikt als een geopolitiek machtsmiddel. Toch reiken de gevolgen van Dassen’s beslissing verder dan enkel dit debat. Ze versterken een ontwikkeling waar professor Mark Bovens recentelijk voor waarschuwde in zijn afscheidsrede: Opleiding als nieuwe verzuiling. 

Lees meer »

De rol van de Europese Unie in de mondiale Cybergovernance

Hierbij een analytisch essay over de rol van de Europese Unie in de strijd om het leiderschap in mondiale cybergovernance. Dit essay is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en geschreven in het kader van het vak The International Relations of Europe aan de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli, onder begeleiding van Professor Christiansen. Het werk is uiteindelijk beoordeeld met een score van 29/30. 

Lees meer »

EU Migratiebeleid: Denken aan de Mensheid maar de Europeaan vergeten

Hierbij een academisch opiniestuk over de hervorming van het huidige migratiebeleid van de Europese Unie. Dit stuk is gebaseerd op wetenschappelijke artikelen die beschikbaar zijn gesteld in het kader van het vak EU Neighbourhood Policies and Migration aan de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli.

Lees meer »

NATO-EU Cooperation: A safer EU in a better World

From September to December 2024, I conducted a research paper on NATO-EU cooperation under the guidance of Professor Magrassi for the course Security Policies. This research paper was graded with a 30L con Lode, which converts to a 10 Cum Laude in the Netherlands. 

Lees meer »

In het Ongehoord Nederland (ON!) Magazine

Dit jaar stond ik in het jaarlijkse magazine van Ongehoord Nederland (ON!). Hierin kreeg ik de kans mezelf voor te stellen als vertegenwoordiger van de toekomstige generatie en het belang van pluriformiteit in het debat toe te lichten, als fundament voor een gezonde democratie.  

Lees meer »