OVER MIJ


Mijn naam is Lloyd-Leonard Opdam en ik ben 21 jaar oud. Na mooie jaren op het Christelijk College Nassau Veluwe, studeer ik nu Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de USBO universiteit Utrecht, waar ik ook lid ben van het UU studentenpanel. Mijn kennis probeer ik daarnaast te gebruiken tijdens mijn functie als fractieondersteuning bij GemeenteBelang Harderwijk-Hierden. Sinds kort ben ik ook bestuurslid geworden van de politieke jongerenorganisatie "Jong Kritisch", waar we jongeren in contact brengen met de politiek doormiddel van georganiseerde lezingen, debatten en andere activiteiten. 

Als PR-medewerker en campagnemedewerker in het Europees Parlement voor Europarlementariër Dorien Rookmaker draag ik nu mijn steentje bij aan de opbouw van politiek platform: 'Meer Directe Democratie' en onderga ik een leertraject. Bovendien ben ik de voorzitter van de 'Jongerencommissie'. Een groep jongeren die zich bezig houdt met het democratiseren van de EU en zich specifiek richt op politieke burgerparticipatie. 

Verder probeer ik op internationaal niveau mijn kritische stem omtrent de EU te laten horen, als officieel lid van het European Youth Parliament The Netherlands, waar ik niet streef naar een beter Nederland voor Europa, maar juist een beter Europa voor Nederland. Als vrijwilliger van Samen EU sta ik rechtstreeks in contact met het Europese Parlement waardoor ik mijn kennis vergroot over de Europese Unie en mij verdiep in Europese samenwerkingen voor de aanpak van mondiale problemen. Mijn kennisgebieden hier zijn: "Grenzen", "Gezondheid en Welzijn" en "Jongeren". Daarnaast heb ik een boekje geschreven waarin een plan uiteen is gezet voor het veranderen van de Europese Unie tot de Europese Economische Gemeenschap voor Onafhankelijkheid (EEGO). Deze adviserende en beschouwende verhandeling zorgde voor veel bekendheid. 

Al een aantal jaren ben ik zeer geïnteresseerd in het politieke landschap. Momenteel is er veel gaande in de wereld en zijn er veel maatschappelijke vraagstukken die onbeantwoord zijn. Dit is op nationaal maar ook op mondiaal niveau. Het nadenken over deze onderwerpen is een van mijn hobby's geworden. Ik deel graag mijn gedachtes via deze website met mijn lezers. Maar ook schrijf ik voor Nieuwrechts (https://nieuwrechts.nl) en Harderwijk Nieuws (https://harderwijk.nieuws.nl/). 

Overigens bespreken we hier ook de politiek zelf. De vraag waarom ik politiek zo interessant vind, is simpel te beantwoorden. Politiek is geen spel, het is een serieuze zaak, het is oorlog zonder bloedvergieten. Iedereen gaat de strijd met elkaar aan omdat die partij of persoon denkt het gewenste te weten en de kunst te hebben om dat vervolgens te verzoenen met het mogelijke. Een belangrijk onderwerp dat meerdere malen voorkomt in mijn columns en opiniestukken is het Fortuynisme dat Pim Fortuyn heeft ontwikkeld. Naar mijn mening is het besturen van een land geen wetenschap, maar een kunst, dit laat het Fortuynisme van professor Pim goed zien. Hij creëerde de kunst niet diegenen te horen die spreken, maar diegenen te horen die zwijgen. De manier om dit te bereiken wordt omschreven als 'Ombudspolitiek', waarmee ik in contact ben gekomen door Ralf Sluijs en Richard de Mos. Zij hebben mij vervolgens vanuit Hart voor Den Hag omgetoverd tot Ombudspoliticus. 

Links, rechts, iedereen is welkom op de website! In deze tijd van nationale en internationale crisissen, moeten mensen van goede wil en vrijgevigheid in staat zijn om zich te verenigen, ongeacht de partij of de politiek. Maar ook is deze website interessant voor mensen die niet veel van politiek af weten. Het geeft namelijk niet dat u zich niet met politiek bemoeit, de politiek bemoeit zich toch wel met u. Toch fijn om dan er iets van af te weten met behulp van mijn website.

Mijn toekomstplan is om de politiek in te gaan om zo van de wereld een betere plek te maken en aan het algemeen belang iets bij te dragen. Ik zal leven voor de politiek en niet van de politiek zoals vele politici doen.

 



Foto gemaakt tijdens mijn bezoek met JA21 aan 

het Europees Parlement bij de ECR Group in Brussel.