Betoog: De politieke beestenboel ontmanteld

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 09:00

Een betoog om anders te gaan stemmen en waarin de zittende macht wordt ontmaskerd

De verheerlijking van geweld dat een klimaatactivist uitte op een partijcongres van GroenLinks zette mij aan het denken. Zodra Forum voor Democratie dit doet is geen vergelijking met nazi-Duitsland onrechtvaardig, maar als Links-Nederland geweld predikt zien we het alleen terug op Nieuwrechts.nl. Gek eigenlijk want beiden rechtvaardigen geweld op volgens hen legitieme redenen. Ik noem het eerder gestoorde redenen. De FVD doet het omdat zij denken dat wij in een groot complot leven en GroenLinks omdat zij denken dat we genocide plegen op de bevolking, wanneer we onze wereld niet snel veranderen in een groene bubbel. Het is terecht dat deze oproepen tot opstand worden verafschuwd, want de geschiedenis leert ons dat oorlogen ontstaan wanneer mensen geloven dat de prijs van agressie goedkoop is. Maar toch is het onterecht dat het oproepen tot geweld alleen bij de partij van Thierry Baudet wordt veroordeeld. Helemaal als je bedenkt dat de macht van de FVD te verwaarlozen is, terwijl GroenLinks daadwerkelijk de macht kan grijpen na de fusering met de PVDA in de Eerste Kamer. De schade die GroenLinks kan gaan aanrichten is dus veel groter. Maar niet alleen GroenLinks vertoond extreem gedrag in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Ook de coalitiepartijen lijken zich geen houding te kunnen geven tijdens deze strijd. Maar hoe komt het dat de partijen zo doordraaien?

Het gedrag dat Links-Nederland vertoond lijkt op het gedrag dat Hyena’s aannemen wanneer zij hevige angst ervaren. Ze vertonen dan onverwachte paniekerige vormen van aanvalsgedrag door een verhoogd agressiegevoel, voortkomend uit een benauwde situatie. Aan de andere kant hebben we aanpassingsgedrag van een verzwakte leeuw (VVD), die er alles aan doet om te overleven. Aangezien hyena’s onder andere gnoes, kleine knaagdieren en zwakke leeuwen eten, is het dus duidelijk dat de hyena’s (Links-Nederland) nu de baas zijn. Maar DE tijd is aangebroken! Een tijd waarbij het dierenrijk op hol slaat nadat de leeuwen (JA21, BBB, PVV en BVNL) zijn ontwaakt.

Zwakke leeuwen in het nauw

Niet alleen GroenLinks gedraagt zich raar. De VVD stemt voor het Deense migratiebeleid, wat een maand geleden nog ondenkbaar was. Links was woest. Dit is precies de spagaat waarin Rutte zich bevindt. En dus de reden waarom de VVD ten koste van alles niet in debat wil met JA21. Eerdmans en Nanninga laten namelijk zien dat een beleid over rechts wel degelijk kan. Stelt u maar eens voor, het debat gaat er komen. Zodra de VVD mee gaat met de plannen van JA21 verliezen zij de linkse aanhang en daarmee een deel van de huidige macht. Gaan zij met links mee en tegen JA21 in, dan verliezen zij de traditionele leden van de partij. Het is dus veel makkelijker om het CDA uit te nodigen (terwijl ze op een dik verlies staan) dan andere rechtse partijen. Het zijn zwakke leeuwen die als kameleons van kleur veranderen om te overleven. Heel machiavellistisch.

We zagen mijn voorspelling uitkomen tijdens het eerste verkiezingsdebat bij WNL op zondag van 26 februari (zeker het terugkijken waard). Toen durfde Edith Schippers niet voor of tegen te stemmen tijdens de stikstofstelling en kwam de VVD met de meest onzinnige stelling die je kan bedenken. Zij gingen de echte problemen steeds uit de weg en konden alleen hun serieuze mening geven over de stelling “geweldplegers tegen hulpverleners moeten altijd een gevangenisstraf krijgen”. Hier gaan de Provinciale Statenverkiezingen helemaal niet over, dus besloot de PVV ook onzinnige vragen te stellen, en begon Marjolein Faber over ex-lid van de Hofstadgroep Sahla, die werkzaam is voor de VVD in de Tweede Kamer. “Zij heeft haar straf uitgezeten en krijgt dus een nieuwe kans”, zei Schippers. De VVD is er niet van bewust dat zij een “ex”-terrorist hebben binnengehaald in het grootste bestuursorgaan van ons land. Dit is een groot risico en ik zou mevrouw Schippers gevraagd hebben of zij kinderverkrachters die uit de gevangenis komen ook in een kinderdagverblijf zouden laten werken. Iedereen verdiend ten slotte een nieuwe kans toch?

Het nut van de VVD

De VVD bedacht een linkse wolk, maar ik zie alleen maar zwarte wolken, denkt u maar aan de aardbevingsaffaire, toeslagenaffaire, asielcrisis, dwangwet, stikstofcrisis, woningnood, slecht geheugen. Ik blijf het gek vinden hoe de leden van de VVD er nog steeds intrappen. “We houden het land graag stabiel” zei Mark Rutte. Het is net alsof Alfred Schreuder terugblikt op zijn successen bij Ajax. Rutte is de tatoeëerder die spelfouten maakt, de piloot die in slaap valt en de chirurg die je verkeerde been eraf haalt. Hij is niet meer de juiste man. Ik vroeg Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21) hoe het vertrouwen in Rutte aanblijft. Hij zei dat de VVD gewoon een hele goede campagnemachine heeft. Daarbij helpt het dat zij veel te zeggen hebben in de media doordat het de grootste partij is. Zoals Amerikaans Theoloog James Freeman Clarke al zei: “Een politicus denkt aan de volgende verkiezing, een echte staatsman aan de toekomst.”

Zodra een partij het niet meer moet hebben van hun verkiezingsprogramma maar aan de manier van campagnevoeren, is het duidelijk dat zij hun richting kwijt zijn. Een rechts programma en vervolgens links afbuigen. Ik betrek dit fenomeen dan op het spijkerverhaal. De VVD verliest, net als spijkers, hun nut wanneer ze hun richting verliezen en beginnen te verbuigen. De VVD-stemmers zijn hierin net rokers, ze weten dat het slecht is maar toch doen ze het.

Het gewelddadige gedrag van Hyena’s

Hyena’s leven altijd in groepen en hebben vaak als dominante leider een vrouw. Dit zie je ook in onze politieke mensenwereld terug. De linkse groepen verenigen zich vaak en proberen onder leiding van Kaag de democratische rechten van de rechtse partijen te beperken. Hierbij is Paternotte de rechterhand van Kaag en het mannetje dat wijkt voor het vrouwtje. Het zou mij bovendien niet verbazen als zij ook elkaars genitaliën likken na het besnuffelen als teken van begroeting. Samen met hun aanhang proberen ze met fysieke en verbale agressie de macht te behouden in benauwde tijden.

Het fysieke geweld zien we bij demonstraties, wat vooral het werk is van de links-extremistische activisten partij GroenLinks onder leiding van ex-lid van de linksradicale groepering GML (Groep Marxisten Leninisten) Paul Rosenmöller. De klimaatgekte kent door deze partij ongekende grenzen. We zien eerst besmeurde schilderijen, daarna geblokkeerde wegen en universiteiten, en als kers op de taart wilde ideoloog en GroenLinks kamerlid Suzanne Krôger in pakhuis De Zwijger filosoferen over het gebruik van geweld naar mensen die niet of minder in de klimaatideologie van hen geloven. De onnauwkeurige agressie van deze hyena’s is typerend voor de hysterie waarmee links haar doelen stelt en verdedigd. We zien namelijk nu de ironie van links. Terwijl er niet meer gebouwd mag worden vanwege de stikstofuitstoot, kunnen we nu het elektriciteitsnetwerk niet uitbreiden en dus de groene stroom niet terug leveren. Ik zou mijn land niet willen laten leiden door deze onstabiele, roekeloze en agressieve sekte. Door de waanideeën worden we in de toekomst ook beperkt in onze fysieke vrijheid. Waar Joop den Uil iedereen een auto beloofde, hebben we in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s waarvan de accu een hele hoge aankoopprijs heeft. Hardwerkende mensen met een laag tot gemiddeld inkomen zullen niet meer in staat zijn een auto voor de deur te hebben en daarmee zich niet vrij kunnen bewegen door Nederland en Europa. Vliegen wordt namelijk nog duurder. Ik zie dit fenomeen nu al ontstaan in mijn eigen gemeente, waar er nu huizen komen waar alleen mensen kunnen gaan wonen die geen auto bezitten. Dit zijn geen uitkomsten van het beleid maar dit is het beleid zelf.

Het is volkomen duidelijk dat vrouwen niet minder agressief zijn dan mannen, alleen de manier waarop de agressie zich manifesteert is heel anders. Naast de fysieke schade dat links ons land aanbrengt, laat namelijk vooral D66 van mevrouw Kaag, Nederland vaak merken dat vrijheid van meningsuiting een exclusief Nederlands recht is. Een recht dat je alleen kunt bemachtigen door windmolens in je achtertuin te plaatsen, migranten bij je buren te stoppen en je geslachtsdeel nietig te verklaren (de drie-eenheidsstaat van links).

De extreemlinkse partijen lijken erg op dievenlantaarns; zij werpen al hun licht in één richting, terwijl heel de verdere omtrek donker blijft. Om dit te bereiken gebruikt Links-Nederland een fenomeen dat Fortuyn een kogel opleverde. We noemen het demonisering. Maar ook hier zijn de linkse hyena’s roekeloos in. Zodra de druk te hoog wordt, gooien de gender-kleurloze klimaatsoldaten er termen uit die geen eens kloppen. Zo werd ik laatst fascist genoemd. Ik heb de desbetreffende persoon er even op gewezen dat fascisme erop is gericht, de overheid zoveel mogelijk te laten bepalen zonder de stem van het volk. Ik wil juist het tegenovergestelde. Dat is geen fascisme maar liberalisme. Juist de jongen die dit zei vertoonde fascistische kenmerken, alles wat hem niet aanstond verketterde, demoniseerde of sloot hij buiten, dat is fascisme (neuroloog Jan Bonte). Ik zeg altijd: beperkte geesten kunnen beperkingen alleen bij anderen herkennen.

Ook wordt er vaak met de term populist uitgehaald. Het frame hieromheen is heel negatief, terwijl populisme geen eens zo slecht is. Populisme betekend namelijk volk, oftewel het vertegenwoordigen van het volk. “Iedere politicus is een populist,” zegt Wierd Duk hierover, “ook aan de linkerflank. Als Jesse Klaver besluit om zich te gaan uitdossen als Justin Trudeau en om van die bijeenkomsten te houden met zijn mouwen opgestroopt, is hij ook een populist.”  

Piepen

Als het gebruik van demoniserende termen dan niet lukt heeft Links-Nederland nog één wanhopige troef achter de hand, en dat is emotioneel worden en weglopen. Op twitter schreef Kaag van de week: “We overbruggen verschillen met een goed gesprek”. We zagen het met Kaag en Baudet, toen de meuteleidster wegliep uit vak K toen de rechtse volksvertegenwoordiger iets zei wat haar niet beviel. Daarnaast zagen we het toen haar partij een verbod op politieke partijen wel zag zitten. Maar ook herhaalde het fenomeen zich bij de gemeenteraadsvergadering van Arnhem, toen er zelfs tranen werden ingezet. Het is meer dan duidelijk dat de grasetende bomenknuffelaars meningen zien als orgasmes, waarbij die van hen natuurlijk het belangrijkst zijn en het niet kan schelen of de ander er een heeft. We hebben geen verbod op de meningsvrijheid, maar de kosten van de meningsvrijheid zijn sterk gestegen. Extreemlinkse inflatie noem ik het maar. Tel hierbij het woke-isme, waarin je beter een pistool kan vasthouden op straat dan een doosje kipnuggets bij op, en je komt erachter dat we echt een groot probleem hebben. Het beleid dat het grote probleem is, waar iedereen gelijk wordt geacht en er ondertussen overal kloven ontstaan. Maar niet iedereen is gelijk, wel gelijkwaardig (Lars Doorten).

Sociaal doen maar wel eerst aan jezelf denken

Het fysieke en verbale geweld dat deze hyena’s gebruiken zet de democratische rechtstaat onder hoogspanning. Al ben ik bang dat Dictatuur66 het concept democratie al vergeten is. Het volgende gebeurde namelijk. Het jaar van van Huffelen (D66) was al enorm succesvol. Oekraïne en Moldavië werden kandidaat-lid van de EU, Kroatië kon toetreden tot Schengen en Kosovo mag visumvrij reizen. Alles wat ook ter sprake kwam, onze regering en Tweede Kamer stemde met alles mee in. En toen kwam de Europese digitale identiteit waar een keer geen meerderheid voor was. De eurodemocraten van D66 en de VVD negeerde de meerderheid in de Tweede Kamer (democratisch gekozen volksvertegenwoordigers) en besloten om in Brussel een “ja” in te dienen. Het eerste harde bewijs dat Dwang66 niet meer de partij is waarvoor zij is opgericht. Oprichter Hans van Mierlo sprak destijds uit: “democratisering is nodig, het bestuur moet dichterbij de burger komen.” Deze blunder is een schoffering van het parlement. Ik noem het liever geen nieuwe bestuurscultuur waar D66 zo voor pleit, maar eerder een syndroom. Het syndroom van Kaag waarin bestuurders geen waarde hechten aan de feiten die de meerderheid hen toedient en slechts luistert naar de gevoelige minderheid.

De situatie blijft redelijk uit de media en dat komt omdat Kaag daadkracht, dictatoriaal en slim handelde. De emotionele kracht werd weer gebruikt. Het incident in Diepenheim waarbij genoeg politieagenten en persoonlijke bewakers konden ingrijpen kwam Kaag niet slecht uit. Het rechtse blok kreeg even geen aandacht en de schijnwerpers gingen van de ondemocratische Europese besluitvorming af. Het spelen van de slachtofferrol zijn de hyena’s heel goed in. Dit is iets waar arbeiders een hekel aan hebben en dat is de reden dat er geen arbeiders meer bij de PVDA zitten. GroenLinks leden daarentegen staan volledig achter deze aanpak en gooien nadat Kaag beweerde dat haar situatie anders is dan die van Wilders, “hij lokt het zelf uit” er nog termen als “extreemrechts” overheen. Zelfs op de piano klinken zij vals. Aan de ene kant krijg je links nog dronken van alcoholvrije biertjes maar aan de andere kant kunnen ze genadeloos toebijten en ten koste van alles niet accepteren dat het geluk ook wel eens in de tegenovergestelde richting van je principes kan uitlopen. De PVV is een hele nette partij vergeleken met het linkse blok.

Links Trumpisme

Ik ben een positieve jongeman maar toch zie ik het dictatoriale linkse gedrag niet zo snel veranderen. Ik kijk dan altijd naar Rotterdam. De stad is niet zoals velen denken een uitzichtloze put maar juist een voedingsbodem voor allerlei politieke ontwikkelingen. Dit gemeentelijk bestuur is vaak een voorloper op de landelijke politiek. Denkt u maar aan; preventief fouilleren, de voedselbank en de opkomst van rechts met Fortuyn. Bij de grootste partij (Leefbaar Rotterdam) zijn de geuren van het Fortuynisme nog altijd te ruiken. “Ze kunnen me van de wereld rammen, maar mijn ideeën blijven bestaan”. Deze uitspraak van de professor is waar, en dit wordt in de stad alleen maar bevestigd. Ook Leefbaar Rotterdam weet maar al te goed waar en hoe de wortels van de partij zich hebben gevestigd.

Je ziet in het politieke laboratorium (Rotterdam) dat rechts ook bij een duidelijke winst nog altijd wordt gedemoniseerd. Dit zag ik laatst toen ik bij de raadvergadering van 2 februari aanwezig was en het agendapunt omtrent de racistische teksten op de Erasmus brug van de jaarwisseling ter sprake kwam. Er werd door Bij1 en GroenLinks geëist dat specifiek Leefbaar Rotterdam een statement naar buiten zou brengen door de motie omtrent antiracisme te ondertekenen. De linkse partijen insinueerde hiermee dat de partij racistisch was. Ceulemans zei daarom terecht: “onze aanhang weet dat wij geen racistische partij zijn, daarvoor hebben we dit niet nodig”. Er zijn nog tal van voorbeelden dat rechts ondanks een democratische winst het onmogelijk wordt gemaakt optimaal te kunnen regeren door links. Denkt u ook maar aan de uitsluiting van Richard de Mos met Hart voor Den Haag in de gemeenteraad van Den Haag zonder dat het tegendeel bewezen had kunnen worden. En dan zegt Links-Nederland iets over het onsportieve gedrag van Trump.

Gooi uw stempas niet weg maar stem ze weg!

Dat PVDA, GroenLinks en D66 geen vertrouwen in andere partijen hebben is wel een genuanceerde constatering, maar vooral het gebrek aan zelfvertrouwen resulteert in een ongekende jaloezie op de opkomende macht van rechts. We kunnen het ook zien als territoriumgedrag. We zien nu dat de meest links bezadigde intellectuelen zeer agressief worden wanneer de dwingende noodzaak om deze linkse agressie te onderdrukken ter sprake komt. Zodra rechts zal winnen zal het dus nog een lange weg worden om iets te kunnen veranderen in dit land. Voor de VVD ben ik niet zo bang, dat is net een Kameleon. Wint links, dan wordt de partij links, wint rechts dan wijken ze uit naar rechts. De linkse partijen daarentegen zijn net herpes, erg vervelend en hardnekkig. Overleven om de macht te behouden ten koste van alles is het motto van de gevestigde partijen, daarentegen hebben wij nederlagen geaccepteerd en hebben we daarmee een sterk conservatief en liberaal karakter ontwikkeld.

Op het gelach van Hyena’s komen leeuwen af, om vervolgens de resten van de prooi over te nemen. Tijd voor ons om te regeren en de resten van Nederland weer samen te voegen. Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.

Of mijn tekst polariserend is? Wellicht wel, ik noem het liever zoals Kaag “agenderen”. Het is nu tijd dat de leeuw een keer brult. En dit doen leeuwen als de prooi op zijn zwakst is. De gevestigde orde brengt geen vooruitgang meer en is in paniek. Laten we ze dus op 15 maart wegblazen met hun eigen windmolens! Beste leeuwen, het is tijd om te brullen.

 

De grootste vijand van de hyena is de leeuw. De leeuw is een stuk sterker en zwaarder dan een hyena, waardoor hij een prooi gemakkelijk kan afpakken én een hyena gemakkelijk kan doden. (Beeksebergen.nl).

 

Foto: Paul Rosenmöller (links) en Jesse Klaver in 2017. Foto: ANP. (uit: EW Magazine)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.